Varför kosttillskott?

Kosttillskott har en positiv effekt på din hälsa, men många frågar sig hur. Här förklarar Cecilia vikten av att komplettera sin kost och att välja rätt kosttillskott.

Doktor

Cecilia Fürst förklarar

Cecilia Fürst

Cecilia Fürst

Läkare

Våra kroppar utsätts ständigt för påverkan från miljön runt omkring oss genom luften vi andas och maten vi äter, men också av motions- och träningsvanor, stress och sjukdomar. Varje individ har dessutom sina egna specifika förutsättningar för att hantera dessa tillstånd och behovet av näringsämnen kan därför både variera och hamna i obalans. Förutom att titta på sin kost och olika levnadsvanor kan man behöva komplettera med kosttillskott för att stötta kroppens normala funktioner.

Då varje individ är helt unik ser behoven olika ut från person till person. Snarare än att följa allmänna råd bör man därför alltid testa sig för att ta reda på vilka kosttillskott som behövs för att optimera just sin egen hälsa. 

Kosttillskott är näringsämnen och stöd – varför behöver vi dom?

Vitaminer och Mineraler

Kosttillskott är till för att stötta kroppens normala funktioner. Behovet av olika näringsämnen kan variera beroende på en mängd olika faktorer. Vår kropp utsätts ständigt för påverkan från miljön i form av luften vi andas, vattnet vi dricker, maten vi äter, motions- och träningsvanor, stress i vår miljö samt sjukdomstillstånd.
Dessutom har varje individ specifika förutsättningar för att hantera dessa olika tillstånd. Detta gör att man kan behöva stödja kroppen för att bibehålla balansen.

Vitaminer och mineraler är livsnödvändiga komponenter i vårt biologiska system. Dessa gör att varje kemisk reaktion i kroppen fungerar.

Utan optimala nivåer av vitaminer och mineraler fungerar inte våra biokemiska processer på ett bra sätt. Många av våra idéer som är kopplade till näringsämnen kretsar kring miniminivåer som vi behöver och inte runt det väsentliga, nämligen optimala nivåer som ökar funktionen i vår kropp och därmed förbättrar hälsan.

Mot denna bakgrund inser man varför forskningsbaserade och noggrant kontrollerade kosttillskott som Vital Nutrients, Designs For Health och T.A. Science har så positiva effekter på vårt välbefinnande!

Kosttillskott som passar alla!

Tack vare sitt rena och naturliga innehåll är våra produkter lämpliga för personer med olika typer av överkänslighet då de är helt fria från GMO (genetiskt modifierade organismer), kemikalier, socker, konserveringsmedel, fyllnadsmedel, bindemedel, onaturliga och konstgjorda ingredienser. De är även fria från allergener såsom vete, gluten, ägg och nötter. Ett fåtal produkter innehåller soja, varav detta är tydligt deklarerat i innehållsförteckningen.

I vår webbutik hittar du högkvalitativa kosttillskott från Vital Nutrients, Designs for health och T.A. Science, vilka är baserade på den senaste teknologin och friskvårdsforskningen i USA. Alla ingredienser är källkontrollerade, testade för garanterad renhet och koncentration av respektive ämne, vilket utmärker dessa märken bland sina konkurrenter på marknaden.